7 tips om goede affirmaties te maken

7 tips om een goeie affirmatie te maken

Positieve gedachten versterken

Affirmaties zijn er om positieve gedachten te versterken en negatieve gedachten te ontkrachten. We hebben allemaal last van negatieve gedachten, de een meer dan de ander. Iedere persoon is uniek, toch hebben we veelal dezelfde gedachten, natuurlijk is het e.e.a. afhankelijk van ervaringen die we als persoon hebben ondergaan, maar zo heel veel verschillen gedachten dus niet. Allemaal leven we in deze moderne maatschappij, waar alles gepolijst, mooi en sterk moet zijn. Waardoor we het idee kunnen hebben dat we niet goed genoeg zijn of meer moeten kunnen dan we nu doen.

Dat is niet de realiteit, we zijn allemaal mensen met gevoel, gedachten en een intuïtie, gelukkig maar want dat maakt dat we geen kille mensen of robots zijn.

Hoe je ervaringen mee spelen

Als jij als persoon een jeugd hebt gehad waarin ervaringen afbreuk hebben gedaan aan je eigenwaarde is de kans groot – als je dat probleem niet al hebt opgelost, – dat je last hebt van negatieve gedachten. Bijvoorbeeld gedachten als “ik ben niet goed genoeg”, “ik ben waardeloos”, “ik ben een sukkel”, “ik ben het niet waard”, “waarom zouden ze voor mij kiezen?”, misschien herken jij je hierin, maar misschien ook niet.

Zo zijn er een heleboel positieve en negatieve invloeden die we hebben in ons leven. Daarom zijn affirmaties een hele mooie manier om hier een positieve draai aan te geven. Waarom?

Waarom kunnen affirmaties een positieve draai geven aan invloeden in ons leven?

In een eerder blog schreef ik er ook al over, wat je in feite doet met affirmaties is dat bevestigen wat je wilt dat groeit. In dit geval positieve gedachten. Wat een mooie manier om jezelf te beïnvloeden, vind je niet? Doordat je je affirmaties dag in dag uit hardop tegen jezelf zegt – desgewenst voor de spiegel en jezelf aankijkend -, gaan je hersenen dit registeren als een waarheid. Dit heeft er mee te maken dat je dit jezelf hoort zeggen en je hersenen ervanuit gaan dat dat we zelf zeggen waar is, helemaal als we het heel vaak horen.

Hoe maak je een sterke affirmatie?

 

  1. Schrijf in de ik-vorm en tegenwoordige tijd
  2. Positieve woorden, dus NIET, GEEN en ON- komt er niet in voor.
  3. Verbind het aan emotie
  4. Visualiseer, voel, ruik, hoe ziet het eruit, wat hoor je, wat doe je als je dit bent?
  5. Zorg dat het resoneert
  6. Dat het makkelijk voor je is om uit te spreken, kijk wat voor jou werkt, lange of korte zinnen.
  7. Minimaal 1 maand lang, dagelijks, voor de spiegel, hand op je hart, kijk jezelf aan.

Bekende namen

Er zijn heel wat succesvolle mensen die affirmaties al gebruikten en tegenslagen hebben gekend voordat ze überhaupt succes hadden. Je zou kunnen zeggen dat affirmaties een rol hebben gespeeld in hun uiteindelijke succes. Ik noem even een paar mensen die we allemaal kennen en gebruik maakten van affirmaties. Madonna, Michael Jackson, Mohammed Ali, Oprah Winfrey en Walt Disney. Zo zijn er nog veel meer te noemen. Het gaat erom dat deze mensen niet bij voorbaat al succesvol waren, maar dat mindset een grote rol heeft gespeeld in hun succes. Door affirmaties kun jij je mindset veranderen. Zij geloofden ook dat ze succes gingen hebben, ongeacht wat anderen zeiden. Wat geloof jij over jezelf?

Bonus

Wil je een bepaalde affirmatie écht kracht bij zetten schrijf deze 55x per dag op en hou doe dit gedurende een week lang.

Match je daden aan je gevoelens en gedachten, dus als je zegt “ik ben goed genoeg” of “ik ben het waard” dan hoort jezelf wegcijferen daar niet bij. Dat staat haaks op wat je dan iedere dag tegen jezelf zegt! Hou daar dus rekening mee in je gedrag, ga leven naar je affirmaties.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud

Lees meer...

7 tips om een goeie affirmatie te maken

7 tips om goede affirmaties te maken

Positieve gedachten versterken Affirmaties zijn er om positieve gedachten te versterken en negatieve gedachten te ontkrachten. We hebben allemaal last van negatieve gedachten, de een

Ontspanningslijst

Ontspanningslijst

SPAGHETTIE BREI⠀ Ontspannen het is fijn en waardevol. Het geeft mij rust in mijn hoofd, de spaghetti brei in mijn hoofd komt tot rust en

Download nu het stappenplan: breng focus en energie in je werkdag

Dit zeggen ze over het stappenplan: