Dat was een leermomentje

Dat was een leermomentje

Heb jij dat wel eens dat je baalt van een fout? Dat je ontzettend baalt van een fout die je hebt gemaakt? Dat je weet dat het niet onoverkoombaar is, maar dat je ontzettend blijft hangen in het vervelende gevoel?

Lekker BBQ’en

Het tweede weekend van september gingen we bbq’en bij mijn schoonouders. Alles leuk en wel. We helpen dan allemaal in de keuken. Natuurlijk moesten er van alles naar buiten worden gebracht….

Typisch Jill

Ik liep met een dienblad met een paar glazen naar buiten, bij de duer moest ik een muggenhor passeren, de glazen wankelen op mijn dienblad. JEMIG… dat ging maar net goed…  Ik zet een voet buiten en daar keilt alles ineens van mijn dienblad, alles aan diggelen 🤦🏼‍♀️. Dit noemen we dan een ‘typisch Jill’ momentje 🙄. Ik ben gewoon onhandig, heb stuntelacties en zit altijd onder de blauwe plekken omdat ik overal tegenaan bots. Weer een -niet zo – heerlijk leermoment voor mij, niet meer met dienbladen gaan lopen waar glazen op staan…

MEGA balen

Dat moment baalde ik echt mega van mijn blunder, en toen we eenmaal aan het bbq’en waren was ik nog steeds wel een beetje aan het balen….  Toch heb ik er voor gekozen -toen ik besefte waar ik mee bezig was –  om het los te laten op een gegeven moment. Alles was weer opgeruimd. Ik deed het niet met opzet – ook al was het al de tweede keer – 😅😱. Dus ja, klaar. Enfin, gebeurt is gebeurt, daar doe je niks meer aan.

Iedereen heeft het…

….leermomenten. Ik merk dat ik bewuster wordt van mijn eigen gedachten en daarom ook van eigen gedrag. Ik hoef niet in mijn gevoel te blijven hangen want ik heb er niets aan en mijn schoonouders ook niet. Actie ondernemen om er iets aan te doen en als dat niet mogelijk is…… laat het slechte gevoel dan in ieder geval los. Als dat niet zo makkelijk lukt ga dan even wat anders doen, iets waar jij goede energie van krijgt. Iets wat je rust geeft.

En later kijk je terug – ga uit de emotie – , haal jezelf niet helemaal naar beneden. Kijk terug op je eigen actie, hoe had het anders gekund? Had ik beter gekund en wist ik beter op dat moment?

Leermomenten kun je je beetje bij beetje zelfinzicht geven. Duidelijk maken waar je blinde vlek zit, wat je minder sterke punten zijn. En dat is oké die hebben we allemaal.

Het lijkt altijd zo mooi te zijn bij een ander. Maar zoals ze vroeger al zeiden ‘elk huisje heeft zo zijn kruisje’ & ‘overal is wel wat’. Maak het allemaal wat lichter voor jezelf 😉 en kies voor je eigen geluk.

Download nu het stappenplan: breng focus en energie in je werkdag

Dit zeggen ze over het stappenplan: