Blog

Hieronder lees je mijn blogs over mijn belevingen als ondernemer.
Eerder heb ik geschreven voor de Academie van Virtueel Professionals. Ik deed daar de opleiding 'Binnen tien weken een Virtueel Professioneel Bedrijf'. Gedurende die periode heb ik een gastblog geschreven over al mijn belevenissen als startend ondernemer.
De link naar de academie vindt u hier: Blog Jildau Sybesma

Veel leesplezier!11 voordelen van virtuele ondersteuning

Voordat ik meteen met de deur in huis val…. Heb je wel eens gehoord van virtuele ondersteuning en wat het inhoud? Verderop in dit blog vertel ik je meer over de voordelen van virtuele ondersteuning, eerst meer over wat een virtuele ondersteuner nou precies is.


Wat is ……

Wel eens gehoord van de virtuele beroepsgroep? Enig idee wat een Virtueel Support Professional(VSP) c.q. Virtueel Assistent(VA) doet en voor jou als ondernemer kan betekenen? Ik vertel het je in dit blog.

Virtueel support professional heeft meestal een achtergrond in de ondersteunende sector dat wil zeggen dat hij of zij heeft gewerkt als bijvoorbeeld directie assistent, directiesecretaresse, Executive Assistant personal Assistant, management assistent administratief medewerker en soortgelijke functies.

Een VSP of VA zijn meestal ondersteuners die voor zichzelf zijn begonnen of voor een detacheringsbureau werken als VSP of VA. Heel enkel zijn er wel eens VSP’s of VA’s die in loondienst werken.
Verschil VSP en VA?
Ik schrijf hier over VSP en VA. Wat is nu het verschil tussen deze beiden?
Er is eigen geen verschil met uitzondering van de naam.
Ik noem mezelf een VSP omdat dit mij persoonlijk meer aanspreekt en dit wat breder klinkt naar mijn idee. Ik wil mijn klanten niet alleen ondersteunen, ik wil ze ook adviseren en coachen.
Nu denk je waarschijnlijk, maar het woord “support” zit ook in VSP, ja dat klopt! Heb je helemaal gelijk in.
Waar kom het beroep vandaan?

In de VS bestaat het virtuele ondersteuningsberoep al langer dan in Nederland. Het beroep van VSP en VA bestaat in Nederland sowieso sinds 2013, misschien al wel iets langer, hoe lang precies... nou ik kon het niet vinden....


Opleidingen

Je zult denken, hoe zijn mensen dan opgeleid?

Er zijn verschillende Academie’s voor Virtuele Professionals.
Zelf heb ik een opleiding gedaan bij de Academie voor Virtueel Professionals opgericht door Petra Fehring. Erg interessante opleiding, waar ik veel heb geleerd!

Daarnaast is er sinds 1 juli dit jaar ook een Vereniging voor Virtueel Support Professionals in het leven geroepen door Danielle de Klerk, Petra Fehring en Wendy Stammis.
De vereniging is bezig met een keurmerk om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen voor de klanten die werken met deze beroepsgroep.
Daarnaast heeft de vereniging een online omgeving waar alle VSP's online vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Immers SAMEN STERK.

Wat doet een…..

Een VSP ondersteunt ondernemers op afstand. Ondersteuning in de brede zin van het woord. Dat kan zijn op verschillende gebieden als je met een generalist te maken hebt en dat kan ook toegespitst op een specifiek gebied zijn als het om een expert gaat.De verschillende expertises

➤ Technisch, vooral gericht op de processen achter het bedrijf, dus de back office. Maar ook bijvoorbeeld hoe alles geregeld is met betrekking tot website, betalingen en automatische mails.

➤ Secretariële ondersteuning, vooral gericht op zaken op operationeel gebied. Bijvoorbeeld, processen in kaart brengen, agenda en e-mail beheer, plannen en prioritering.

➤ Communicatie, vooral gericht op alle communicatie naar buiten. Maar kan ook gericht zijn op communicatie binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld: FAQ, beantwoorden van telefoon, e-mail en post, social media berichten.

➤ Marketing, gericht op alles wat met reclame, zichtbaarheid, en naar buiten treden te maken heeft. Bijvoorbeeld: het plaatsen van berichten op social media kanalen, een Marketing strategie vastleggen met betrekking tot social media en het creëren van content.

➤ Sales & diensten, zij richt zich met name op de verkoop processen van de organisatie het vinden van klanten en het afstemmen van het aanbod op de doelgroep.

➤ Financieel, vooral gericht op alles wat met financiën te maken heeft. Boekhouding, budgetteren, financieel jaardoel vaststellen.


Naast de expertises die ik genoemd heb zijn er nog andere expertises te noemen en heb ik concullegae die de verschillende expertises combineren.


De voordelen

Waarschijnlijk ben je dit blog gaan lezen omdat je wilde weten wat dan de voordelen zijn van het werken met een virtuele ondersteunerDe voordelen op een rij, een VSP:

⇝ werkt op afstand, er is dus geen werkruimte nodig;

⇝ maakt gebruik van eigen werk materialen zoals computer en printer, jij hoeft dus geen materialen aan te schaffen;

⇝ is verantwoordelijk voor het halen van doelen, deadlines en voor het tijdig aanleveren en afmaken van de werkzaamheden die zijn afgesproken met de klant;

⇝ is verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling;

⇝ heeft net als jij een eigen expertise met inzichten die voordeel kunnen zijn voor jouw bedrijf;

⇝ weet hoe het is om ondernemer en kan zich dus goed verplaatsen in de struggles die jij doormaakt;

⇝ komt met ideeën en tips en fungeert als sparringpartner.


Dit zijn de effecten op jouw tijd:

⇝ Je hebt tijd voor zaken die echt belangrijk zijn.

⇝ Je hebt een effectievere tijdsbesteding, doordat de VSP doet waar hij/zij goed in is, en jij waar jij goed in bent = automatische tijdwinst.

⇝ Je krijgt de dingen gedaan die jij belangrijk vindt.

⇝ Er is een betere balans tussen de taken die GEWELDIG vindt om te doen en de taken die je niet leuk vindt om te doen.Iets voor jou?


Veel ondernemers hebben het idee en gevoel dat ze alles zelf moeten DOEN en KUNNEN
Ik snap het, ik ken het gevoel inmiddels, toch is dat niet altijd nodig. Iedereen heeft zo zijn of haar expertise.

Jij als ondernemer hebt ook je expertise en helpt daarmee in de particuliere of in de zakelijke sector of misschien wel in allebei.

Als je weinig budget hebt om iemand in te huren is het natuurlijk een probleem om dat te gaan doen.

Geld hoeft niet persé een beperking te zijn.

Je kunt er namelijk voor kiezen om een partnerschap met iemand aan te gaan en zo werkzaamheden voor elkaar te doen in plaats van elkaar te gaan betalen.

Als er wel budget is, zou ik je aanraden om eens te kijken naar het inschakelen van een VSP.
VSP kan je praktische tips geven en zo verder helpen door ingewikkeld lijkende dingen simpel weg te zetten. Dat scheelt weer een hoop kopzorgen.
Hoe het werkt?

Voordat er überhaupt besloten wordt om samen te werken is het wijs om elkaar eerst eens echt in de ogen te kijken. Zo weet je spreekwoordelijk ‘wat voor vlees je in de kuip hebt’.

Ik kijk samen met jou naar de dingen binnen je bedrijf die je anders wil of die je niet meer wil doen. Wensen en behoeften zijn daarbij erg belangrijk. Het is goed om dingen goed door te spreken alvorens te starten met een samenwerking. Wil je meer weten over hoe ik te werk ga? Je leest het op deze pagina.Wat kost het?

Er zijn VSP’s in te huren vanaf € 35,- per uur, toch is het meer gangbaar om te denken aan € 40,- tot € 50,- per uur exclusief btw.

Je zult denken, jeetje dat is best veel geld. Is dat wel zo? Wil je liever kwaliteit of kwaliteit? Je werkt toch liever met iemand die kwaliteit levert dan iemand die maar wat doet?

Daarnaast kun je ook zo denken, de VSP is minder tijd kwijt aan het doen van die taken waar zij ervaring in heeft dan jij. Simpelweg omdat zij de ervaring en de tips en tricks kent van het beroep. Jij hebt zo weer je eigen expertise op je eigen gebied, ieder zo zijn vak ㋡


Mijn prijzen?

Ben je benieuwd wat mijn prijzen zijn en wat ik kost per uur? Neem even contact met mij op via de mail.
Doe de check?

Heb jij het gevoel dat je kansen laat liggen doordat je tijd word opgeslokt door zaken als e-mails, agenda, processen die niet goed lopen en het schrijven van nieuwsbrieven?
Misschien ben jij wel toe aan de ondersteuning van een VSP, doe de check!
JE DOET HET HIER: Checklist waar sta jij met je bedrijf.pdf


Tijd hebben voor iets anders dan je bedrijf? Een middag vrij?
Lekker winkelen met een vriend(in)?


Besteed alle taken binnen jouw bedrijf
op gebied van office support aan
mij uit en doe alleen nog
de dingen die JIJ LEUK vindt!