Volle kracht vooruit hulp vragen virtueel assistent

Na een dip is het nodig dat je jezelf weer overeind hijst en je jezelf weer op de rit krijgt spreekwoordelijk ‘weer in het zadel springen’.
Ik heb een play-list van liedjes, die mij inspireren, de liedjes gaan vaak over overwinningen en in jezelf geloven, om door te gaan ook al vind ik het moeilijk. Dit zijn liedjes, die ik wel eens nodig heb om van mijn dip af te komen en mezelf omhoog te hijsen, nieuwe moed te vinden.

 

 

Hokjes

Ik merk aan mijzelf dat ik vaak in hokjes denk. Dan bedoel ik dat ik een bepaald beeld heb van ondernemers. In mijn ogen zijn ondernemers: harde werkers, creatief, doorzetters, stoer, succesvol, slim, vooruitstrevend, gefocust en authentiek.

Ik merk aan mezelf dat ik het lastig vind om mezelf als ondernemer te zien. Omdat ik een bepaald beeld heb van ondernemers wat voor mij niet past bij het beeld wat ik van mezelf heb. Voor mij is het nogal eens lastig om door te zetten, creatief te zijn en focus te hebben.
Hoe verander ik mijn beeld? Dat weet ik nog niet zo goed.

Ik weet wel dat ik mezelf flink aan het ontwikkelen ben en vooruit wil. De afgelopen periode heb ik dingen gedaan die ik nog nooit eerder heb gedaan en dat waren vaak dingen die ik rete-spannend vond.

 

 

Loslaten en hulp vragen

Bepaalde dingen moet ik nu echt gaan loslaten, zoals het perfect willen gaan doen. Het afleren van oude patronen is nog niet zo makkelijk merk ik 😉.

Onlangs las ik in feed van één van mijn social media kanalen een artikel van iemand in mijn netwerk die ook ondernemer is geweest als Virtueel Support Professional. Zij schreef dat het niet nodig is om meteen alles te weten en te kunnen, maar dat er veel starters in dit vak dat wel denken. Zij zegt “vraag hulp aan anderen”. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, wederom een goede eyeopener voor mij. Ik merk dat ondanks dat ik het echt wel weet het toch wel lastig vindt om hulp te vragen. Durf ik om hulp te vragen aan collega’s?
Wat vind jij lastig om te doen en hoe kun je ervoor zorgen dat je dit toch gaat doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoud

Lees meer...

7 tips om een goeie affirmatie te maken

7 tips om goede affirmaties te maken

Positieve gedachten versterken Affirmaties zijn er om positieve gedachten te versterken en negatieve gedachten te ontkrachten. We hebben allemaal last van negatieve gedachten, de een

Ontspanningslijst

Ontspanningslijst

SPAGHETTIE BREI⠀ Ontspannen het is fijn en waardevol. Het geeft mij rust in mijn hoofd, de spaghetti brei in mijn hoofd komt tot rust en

Download nu het stappenplan: breng focus en energie in je werkdag

Dit zeggen ze over het stappenplan: