Over mij

Over mijn achtergrond


Over Johanna Jildau Sybesma

Toen ik mijn opleiding als begeleider had afgerond ben ik gaan werken in een kleinschalige woonvorm. Na een tijdje werd al gauw duidelijk dat begeleider zijn toch niet helemaal mijn ding was, dus kreeg ik extra taken erbij, die voornamelijk administratief waren – en wat helemaal in mijn straatje paste.

Na een aantal jaren kwam ik in de functie van management assistent. In deze functie moest ik ‘alle ballen in de lucht kunnen houden’. Ik leerde er een heleboel van, maar zat vaak in de spagaat door mijn verschillende soorten taken en prioriteiten.
Door mijn enthousiasme nam ik alles aan en door mijn moeite om ‘nee’ te zeggen ging ik vaak over mijn eigen grenzen heen. Waardoor ik een enorme takenlijst had en veel bezig was met randzaken.

Hierdoor raakte mijn doel uit het oog verloren. Na 6 jaar in deze functie realiseerde ik mij: dat ik niet genoot mijn werk, ik té vaak gestrest was en ik voor mijn gevoel te weinig tijd had voor mijn kinderen en man.

Toen realiseerde ik mij, het is nu klaar, ik moet nu kiezen voor wat goed is voor mij en mijn gezin. Als ik niet stop – of het anders ga doen – maak ik mijzelf en mijn gezin kapot.
Nadat in samenspraak met mijn werkgever de arbeidsrelatie was beëindigd, was ik enorm opgelucht. Er viel een last van mijn schouders, ik was vrij, ik had mijn eigen keuze eindelijk gemaakt.

Hoe is het nu?

Ik heb nu mijn eigen bedrijf als Virtueel Support Professional, doordat ik mijn eigen bedrijf heb kan ik zelf bepalen wat ik leuk vind om te doen, wat mijn werktijden en werkdagen zijn.

Zo werk ik momenteel alleen op het moment dat mijn kinderen op school of bij de opvang zijn en één keer in de week een avond. Soms werk ik wel een extra avond of dag, maar alleen als ik daar zin in heb en mijn gezin er niet onder lijd.
Doordat anders werk, denk én doe, ben ik véél relaxter. Eerder was ik bezig met ‘alle ballen in de lucht houden’, ik heb geleerd dat dat helemaal niet nodig is. Ik voel minder stress, ben bezig met dingen die voor mij prioriteit hebben en belangrijk zijn.

Ik neem geen genoegen met mijn eigen excuses, vertrouw op mijn gevoel en maak mijn eigen keuzes, als iets niet langer goed voelt stop ik er mee.

 

Wat je moet weten over mij

 • Ik werk graag samen met anderen en kan daarnaast goed zelfstandig werken.
 • Ik geloof erin dat het voor iedereen die maar wil, het is weggelegd om dat te doen waar hij/zij gelukkig van wordt. Dat je eigen dromen waar maken, je eigen realiteit kan worden. Met positief denken kom je een heel end!
 • Ik ben oplossingsgericht, voor elk probleem is een oplossing! (ik weet dat de pessimisten onder ons voor elke oplossing wel een probleem hebben, ik dus niet 😉).
 • Denken in mogelijkheden is één van mijn sterktes, ik kom graag met nieuwe ideeën. Ik help anderen graag oplossingen te bedenken voor hun probleem.

Als je me zou kennen zou je weten dat ik:

 • ‘een kat uit de boom kijker’- ben.
 • van gekke en grove humor hou
 • helemaal ontspan en geniet van een paar dagen sauna samen met mijn man (massage, lekker eten en genieten).
 • buiten de bebouwde kom wil wonen om samen met mijn gezin van de natuur, de grote tuin en dieren te kunnen genieten.
 • heel graag op vakantie wil naar Zweden en zelfs de droom heb om daar een tweede huis te kopen of erheen te emigreren.
 • films en series uit het fantasie genre helemaal geweldig vind. Denk aan: Game of Thrones, The Hunger Games, Harry Potter.
 • mezelf helemaal kan verliezen in een leuk boek.
 • een periode heb gehad dat ik helemaal verslaafd was aan Netflix en dat dit nu op een laag pitje staat… 😉
 • dol ben op snoepen en hard mijn best doe om dit niet teveel te doen (helemaal gecombineerd met Netflix, is het erg)!
 • een gevoel heb voor drama en dus hou ik van dramatische en romantische films.
 • ondanks dat ik tien jaar heb gevoetbald niet heel erg sportief ben en echt tijd moet besteden aan sporten(, dat moet overigens van mijzelf 😊).
 • erg fanatiek kan zijn met spelletjes als de Kolonisten van Catan. Ik speel altijd om te winnen én ik ben dol op spelletjes.
Jildau Sybesma
's avonds werken over mij Jildau Sybesma

Meer over mij…..

Naast mijn eigen bedrijf, ben ik getrouwd en moeder van drie kinderen. Dochter Fardau van 10, zoon Jurre van 4 en Feline van bijna 2.

Lief en leed deel ik al zes geweldige jaren met mijn man Willem.

 

De naam van mijn bedrijf

De twee “J’s” staan voor mijn voorletters, Johanna Jildau. Mijn roepnaam is Jildau, dit is één van de weinige keren dat ik mijn tweede voornaam ook gebruik.

 

Mijn visie op het leven en je koers

Je leven is voor een groot deel een gevolg van je eigen keuzes. Als je iets wil bereiken moet je er zelf voor kiezen dat te gaan bereiken. Het is nooit te laat om van gedachten te veranderen.

20200316_205941